Rolluiken achterhoek

Mogelijkheden voor de rolluiken
Meetinstructies om de juiste maten van uw rolluik op te meten


rolluik bestelprocedure

Bezorgkosten rolluiken

Algemene voorwaardenop zoek naar goedkope rolluiken

Montage

Handleiding voor het monteren van uw rolluik
 
Voor het monteren van uw rolluik heeft u gereedschap nodig:
- Rolmaat of duimstok
- Boormachine
- Potlood
- Waterpas
- Kruiskopschroevendraaier
- Steenboor van 6mm
- Metaalboor van 5mm en 10mm
 
Monteren van het rolluik
Controleer voordat u begint of de oppervlakte waar het rolluik geplaatst wordt vlak is. Let op voordat u gaat boren dat u bovenaan de geleiders 10cm vrijhoud voor de ruimte van de pootjes van de kapsteun.
 
Op de dag
Teken de bevestigingsgaten af op 150mm van de boven en onderkant van de geleider in de gesloten ruimte van de geleider.
                                                                       Schroeven per geleider
                                                                                               Lengte < 125 cm:                2x
                                                                                               Lengte =125 – 225cm:        3x (1x in het midden)
                                                                                               Lengte > 225 – 285:            4x
 
Laat bij het boren de beschermingsfolie op de geleiders zitten. Boor gaten met metaalboor 5mm door en door de geleider. Boor vervolgens met metaalboor 100mm alleen de voorzijde van de geleider. Plaats de geleiders voorzichtig op de pootjes van de omkasting. Verwijder de folie van de achterzijde van de omkasting. Plaats het rolluik met de geleiders op de muur. Zet het geheel waterpas. Teken de bevestigingsgaten van de geleiders af op de muur. Haal het rolluik met de geleiders van de muur en boor de gaten met een steenboor van 6mm. Plaats het rolluik met de geleiders. Zet het geheel waterpas. Monteer vervolgens de schroeven door de geleiders. Verwijder de folie van de geleiders en de omkasting. Dek de bevestigingsgaten af met kunststof dopjes. Kit met bovenzijde en de geleiders aan de zijkant af met transparante kit.
 
In de dag
Indien er een waterslag aanwezig is, dient deze afschuining afgezaagd te worden van de geleider. Teken de bevestigingsgaten af op 150mm van de boven- en de onderkant van de geleider in de dunne zijstook.
                                                                       Schroeven per geleider
                                                                                               Lengte < 125 cm:                2x
                                                                                               Lengte =125 – 225cm:        3x (1x in het midden)
                                                                                               Lengte > 225 – 285:            4x
 
Plaats de geleiders voorzichtig op de pootjes van de omkasting. Verwijder de folie van de achterzijde van de omkasting. Plaats het rolluik met de geleiders op de plaats waar het rolluik gemonteerd moet worden. Teken de bevestigingsgaten van de geleiders af. Haal het rolluik met de geleiders van de muur en boor de gaten met een steenboor van 6mm. Plaats het rolluik met de geleiders. Zet het geheel waterpas. Monteer vervolgens de schroeven door de geleiders. Verwijder de folie van de geleiders en de omkasting. Dek de bevestigingsgaten af met kunststof dopjes. Kit met bovenzijde en de geleiders aan de zijkant af met transparante kit.
Montage binnenbediening
 
Optrekband
Bepaal de plaats voor het boren van het doorvoergat. Boor een gat van 20mm. Plaats de dop van de muurdoorvoer. Zorg bij het naar binnenvoeren van het optrekband dat de band niet gedraaid is. Plaats binnenshuis het geleidewieltje door het doorvoergat. Bepaal de plaats voor de bandopwinder en teken deze af. Boor de gaten en plaats vervolgens de bandopwinder. Trek het optrekband verder. Vouw het uiteinde dubbel en knip een klein gatje in de band. Haal het uiteinde van het optrekband door de bandopwinder en plaats het gaatje over het lipje van het mechanisme. Zorg dat deze goed vast zit.
 
Electrisch snoer
Bepaal de plaats voor het boren van get doorvoergat. Boor een gat van 10mm. Bepaal binnenshuis de positie van de wandschakelaar. Teken de bevestigingsgaten af en boor de gaten. Plaats de schakelaar zonder kap aan de muur. Verbind de draden van het snoer en de stekker via de schakelaar als hieronder aangegeven staat.
 

 
Plaats na het aansluiten van de kabels de kap en bedieningsknop op de schakelaar. Open het rolluik door de bedieningsknop naar rechts te bedienen. Sluit het rolluik door de schakelaar naar links te bedienen.
 
 

op zoek naar goedkope rolluiken